TORRE SAN GENNARO

Vill ni uppleva det genuina Italien ta del av den sköna livsstil som ännu råder här? Då är ni hjärtligt välkomna till Torre San Gennaro!

Villa Bianca är belägen 800 meter från stranden och byn Torre san Gennaro vid Adriatiska havet på klacken i Apulien (Puglia). Placerad mellan de större och historiska städerna Brindisi och Lecce, med massor av fina turistmål.

Under sommarmånaderna vimlar det av glada och mestadels inrikesturister som promenerar i den lilla byn, där det flera kvällar i veckan bjuds på stämningsfull traditionell italiensk dans på torget. Här kan man själv deltaga eller bara njuta och ta del av den fina stämningen.

Vid torget i byn ligger den sköna sandstranden och strandbaren. Livsmedelsbutiken med välsorterad charkdisk och färsk bröd på morgonen ligger också alldeles vid torget. Även en fiskaffär finns där. Tar man sig bort till fiskehamnen kan man få köpa färsk fisk direkt från dagens fångst. Byns marknad, som erbjuder alltifrån färska grönsaker och frukt till kläder får man heller inte missa. Inne i byn finns det flera restauranger och matmöjligheter.

I fiskehamnen ligger Bar Nautico, som serverar drycker med och utan alkohol, samt erbjuder ett mindre utbud maträtter.

Längs strandpromenaden finns en liten supermercato och två enklare matställen.

Ta er lätt till någon av de närbelägna stränderna, inne i byn eller utanför byn. Inne i byn ligger en lång fin sandstrand öppet ut mot havet. Utanför byn finns det fina badstränder med byggda skyddande vikar som är perfekt för barnfamiljer, i samband med dessa stränder kan man hyra tält, solstolar och här finns även bar som erbjuder mat och dryck.

Bil rekommenderas och parkering finns på Villa Bianca.